det smertefulde brud

Det smertefulde brud

"Kærlighed gør ikke ondt,

det gør bruddet"

 

AV AV AV forladt, alene og tilbage med det kæmpe hul, hvor engang kærligheden, glæden og trygheden husede.

Der har aldrig været så mange singler i Danmark som lige nu. Faktisk er hver 4. voksen alene. Det er 1,6 millioner. Det er et højt tal, og i søgen efter den rette ”soul mate” bliver hjerter knust igen og igen.

 

Hvad så nu? Hele systemet er smeltet sammen, smerten og hullet i maven, føles isnende koldt og kæmpe stort. Trangen til at kravle ind under dynen med en pakke kleenex og tude øjnene ud, er voldsom præsent. Appetitten er væk, sammen med glæden og troen på, at man nogensinde bliver glad igen.

 

Lad os lige slå fast at kærligheden gør ikke ondt. Det er alt det der kommer efter. Sorg gør ondt. Sorgen er alt den kærlighed, der er blevet hjemløs. Hvad nu med det store hul der er tilbage? Nu er det tid til egenomsorg.

 

Drop fosterstillingen eller at drikke dig i hegnet. Det skader mere end det gør godt. Dermed ikke sagt, at du ikke må tude og rase, for det er en renselsesproces der letter systemet, og hjælper dig til at bearbejde sorgen.

 

Hvor skal alt den hjemløse kærlighed hen som gør så ondt??

 

Der er kun et sted den hører hjemme nu. Det er det sted hvor den er allermest savnet og nødvendig. Ind i dig selv. DU har brug for alt den kærlighed … egenomsorg kan du også kalde den. Trøst dig selv på den sundeste måde. Fosterstilling og whisky er ikke egen kærlighed … det er nærmere selvdestruktivt. Tænk på dit lasede hjerte og den krop der følger med. Der skal forkæles og laves en slagplan. Her et par ideer til lidt kærlighed til dig selv, i den første kulsorte mørke tid, hvor alt kan synes ligegyldigt.

 

1. Mad – appetitten er en by i Rusland. Der kan ikke være næring i det isnende hul der engang var en varm mave. JO DER KAN.. og det hul skal ikke fyldes med junk og kager. Din krop skal have kærlighed. God mad der gør din krop glad. Spis sundt, og sørg for at få de næringsstoffer din hårdt prøvede krop og sjæl har brug for. Sørg for at få 3 sunde måltider hver dag. Brug smerten konstruktivt … det kan godt være at appetitten ikke er eksisterende, og at maden skal tvinges ned til en start, men i det mindste blev det den sunde og gode af slagsen og det hele kan ende ud med at de 2-3 irriterende kilo som har generet siden i sommers forsvinder. Det er da en ren win-win situation … noget godt, kom der ud af det brud :-) Sundere livstil !

 

2. Væske – drik nu rigelig med vand. Ja ja det har du hørt 1000 gange før. Det fylder depoterne op efter tude turene, og får din krop til at arbejde bedre. Huden bliver smukkere, og du får mere overskud. Husk elsk dig selv og forkæl din krop. Beslut hvor meget der skal drikkes hver morgen og få det ned fordelt over dagen. Drop rødvinsflasken, øl og spiritussen …. HUSK kærligheden skal vendes indad !

 

3. Vennerne – det sidste du har lyst til er at sidde og være social. Hvad har din krop og sjæl brug for? Beslut dig for at sige ja tak til invitationer (selv om du ikke gider). Husk det er en fase du gennemgår, og sandsynligheden for at du i små øjeblikke ”glemmer” personen der er grund for din elendighed er større hvis du kommer lidt ud og taler om noget andet. Lad være med at bruge timer på at fortælle alle dine venner om hvor dum kæresten var, eller hvor meget han/hun er savnet. Det er belastende for dine omgivelser, og det giver dig ingen glæde. HUSK egenkærlighed !

 

4. Små glæder – hvad gør dig normalt glad? Hvad med en løbetur eller en gåtur hver dag? En masse motion og dejligt lys der fremmer glæden. Eller hvad med et dejligt karbad eller et besøg hos frisøren. Et abonnement i fitnesscenteret. En tur i teateret, ud at fiske eller hvad der normalt ville gøre dig glad. Kom i gang, og gør alt det kærlige du kan finde på imod dig selv. VEND DEN KÆRLIGHED INDAD !

 

Så er der kun tilbage at sige: husk det kun er et øjeblik i dit liv. Der venter en masse dejlige ting til dig, lige rundt om hjørnet. Husk også på du er ikke alene …. 1,6 millioner er singler som dig… tør øjnene, puds næsen - og gå ud og fang en af dem … der er nok at vælge imellem :-) - ELSK DIG SELV og pas godt på dig :-)

 

Anne Kjelstrup - Parterapi og Sexologi - Havneallé 43 - 8700 Horsens

tlf. 81911977 - parterapi@anne-k.dk

Copyright © All Rights Reserved